"День ганьби" — генпрокурор про голосування щодо Вілкула і Колєснікова

Укрінформ
Глава ГПУ Юрій Луценко назвав відмову парламенту підтримати зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Олександра Вілкула і Дмитра Колєснікова "днем ганьби" Верховної Ради.

Про це генпрокурор написав у Facebook.

"Останні голосування ВР щодо зняття депутатської відповідальності засвідчили: не показувати 155 млн в декларації - можна; підписати розпорядження, яке несе 5 млн збитків держбюджету, - можна; підписати наказ про вивід двох цехів стратегічного об’єкту ВПК з державної власності - можна. Це - день ганьби ВР", - наголосив Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у вівторок не підтримала подання ГПУ на зняття недоторканності зі співголови фракції "Опоблок" Олександра Вілкула і не дала дозволу на притягнення його до кримінальної відповідальності. За ухвалення відповідного рішення проголосували 137 депутатів за мінімально необхідних 226.

Крім того, парламент не підтримав подання Генеральної прокуратури щодо притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дмитра Колєснікова (фракція "Опозиційний блок"). За підтримку подання проголосували 163 депутати.

Читайте також: Рада не дала згоди на притягнення Вілкула до відповідальності

8 жовтня Комітет ВР з питань регламенту визнав законним подання Генпрокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Вілкула, якого підозрюють у земельних махінаціях. Слідство зібрало докази, що Вілкул сприяв протиправній передачі в оренду ПАТ "Орджонікідзевський гірничо-збагачувальний комбінат" земельних ділянок, які були колективною власністю колгоспу. Слідство вважає, що внаслідок зловживання службовим становищем нардеп Олександр Вілкул завдав збитків держбюджету України на 15 млн грн.

Читайте також: Рада не дозволила притягнути Колєснікова до відповідальності

Крім того, 8 жовтня регламентний комітет визнав законним подання ГПУ на Колєснікова. За даними слідства, Колєсніков, перебуваючи на посаді очільника Агентства держмайна, у 2014 році підписав документи, відповідно до яких були відчужені два цехи Науково-дослідного та конструкторсько-технологічного інституту трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади. У результаті це держпідприємство втратило можливість виготовляти ракети "Смерч", "Ураган" і "Град".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-