Клімкін переконаний, ЄС введе нові санкції через псевдовибори на Донбасі

Клімкін переконаний, ЄС введе нові санкції через псевдовибори на Донбасі

Укрінформ
Павло Клімкін прогнозує запровадження санкцій ЄС проти організаторів незаконних виборів на окупованій частині Донбасу.

Про це міністр закордонних справ України заявив після спільного з єврокомісаром з питань європейської політики сусідства та розширення Йоганнесом Ганом покладання квітів на алеї Героїв Небесної сотні, повідомляє Радіо Свобода.

«Це ми щойно обговорювали з Йоганнесом Ганом. Це буде спеціальним пунктом на порядку денному Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ для обговорення цих подій. Будуть вжиті заходи, але, звичайно, я не можу заздалегідь говорити за Європейський Союз, але будуть узгоджені дії, не лише політичні заяви», – вважає Клімкін.

Раніше кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк повідомив, що міністри закордонних справ країн-членів ЄС обговорять ситуацію в Україні на зустрічі 19 листопада в Брюсселі.

Як повідомлялося, російська окупаційна адміністрація на Донбасі призначила на 11 листопада так звані вибори на території ОРДЛО.

Європейський Союз та ОБСЄ засудили заплановане проведення так званих виборів на окупованому Донбасі, які порушують міжнародне право та Мінські домовленості. До такої позиції приєдналися і європейські лідери разом із США.

Читайте також: "Переможці" визначені, цифри намальовані - Грицак про фейкові вибори в ОРДЛО

Посольство США 7 листопада закликало жителів сходу України бойкотувати "вибори", які на окупованих територіях організовують підтримувані Росією бойовики.

Міністерство закордонних справ України оприлюднило заяву, що у разі проведення голосування його результати будуть юридично нікчемними, не створюватимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані ані Україною, ані світовою спільнотою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-