Марчук пропонує провести ревізію дотримання “Мінська”

Марчук пропонує провести ревізію дотримання “Мінська”

Укрінформ
Представник України на переговорах у Мінську Євген Марчук вважає, що варто провести ревізію дотримання сторонами Мінських домовленостей. 

Про це він сказав журналістам у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Українська сторона заявила повторно, тому що я цю пропозицію вносив ще десь у березні, що серйозно пробуксовує мінський процес, а нормандська четвірка вже два роки не зустрічалася, то давайте ми проведемо окреме спеціальне засідання, де проведемо ревізію виконання Мінських домовленостей”, - сказав Марчук.

За його словами, для цього варто залучити фахівців.“Там не так багато роботи для експертів - близько десятка різного рівня документів”, - додав він.

Читайте також: У Мінську спробують домовитися про чергове перемир'я - Марчук

На думку Марчука, це треба зробити, оскільки спочатку президент Росії Путін, а потім ще й міністр закордонних справ Лавров заявляли, що проводити зустрічі нормандської четвірки не варто, бо Україна начебто не виконує мінські угоди.

Марчук нагадав, що мінський формат - це технологія допоміжного характеру. “Тобто там напрацьовуються  пропозиції для лідерів нормандської четвірки. І там напрацьовується механіка імплементації, якщо нормандська  четвірка приймає якісь рішення”, - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-