Справа підозрюваного у хабарництві одеського депутата Бабенка пішла до суду

Справа підозрюваного у хабарництві одеського депутата Бабенка пішла до суду

Укрінформ
ГПУ направила до Печерського райсуду Києва обвинувальний акт щодо депутата Одеської облради Олега Бабенка та його спільника, яких звинувачують у пропозиції детективу НАБУ хабара у 500 тисяч доларів.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимир Гуцуляк.

"Бабенко приходив, знайомився з матеріалами справи, він користується захистом. Слідство завершене, ми зайшли в змагальний процес у суді", - сказав він.

Гуцуляк уточнив, що обвинувальний акт направили до Печерського районного суду Києва у середу, 7 листопада. Бабенку інкримінують порушення за ч. 3 ст. 369 ККУ (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, у червні поточного року ГПУ завершила слідство у справі пропозиції детективу НАБУ хабара у розмірі 500 тисяч доларів депутатом Одеської облради Олегом Бабенком і його двоюрідним братом Павлом Дубовим.

12 січня поточного року НАБУ поінформувало, що чинному депутату Одеської обласної ради та його ймовірному спільнику оголосили підозру за пропозицію дати хабар детективу.

Читайте також: Суд заслухав позиції сторін у "справі Труханова" і відклав розгляд на тиждень

Згідно з даними антикорупційного відомства, хабар пропонувався в обмін на зняття арешту з рахунків приватного товариства, задіяного, за даними слідства, у корупційній схемі із заволодіння коштами бюджету Одеси. Йдеться про гроші, отримані від продажу мерії Одеси будівлі за завищеними цінами. На думку детективів, бенефіціаром товариства є підозрюваний депутат Одеської облради.

Детективи НАБУ у 2016 році розпочали розслідування за фактом оборудки щодо купівлі Одеською мерією будівлі за 185 млн грн. На початку року будівлю в складі цілісного майнового комплексу державного підприємства "Завод "Краян" продали за 4 млн грн, а у вересні того ж року її придбала Одеська мерія. Під час слідства у грудні 2016 року ініційовано накладення арешту на рахунки згаданого приватного товариства.

Департамент з розслідування у сфері економіки ГПУ підключився до розслідування в листопаді. У відомство звернулися з інформацією про підготовку пропозиції хабара детективу НАБУ.

У лютому поточного року Печерський райсуд обрав для Бабенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 2 млн грн. При цьому відповідно до рішення суду, Бабенко отримав право перебувати у двох містах - Києві та Одесі. Згодом адвокат Михайло Коротюк повідомив, що депутат вийшов під заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-