Генпрокуратура завершила розслідування спроби депутата дати НАБУ хабара

Генпрокуратура завершила розслідування спроби депутата дати НАБУ хабара

Ексклюзив
Укрінформ
Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури завершив слідство у справі пропозиції детективу НАБУ хабара у розмірі 500 тисяч доларів депутатом Одеської облради Олегом Бабенком і його двоюрідним братом Павлом Дубовим.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу керівник департаменту Володимир Гуцуляк.

"Розслідування вже завершене. Будемо відкривати матеріали справи Бабенку і Дубовому для ознайомлення, після чого направимо обвинувальний акт до суду", - сказав він.

За словами посадовця, Бабенко свою провину у скоєнні злочину не визнає.

Читайте також: Затримали спільника депутата, який намагався дати НАБУ $500 тисяч хабара

Як повідомлялося, 12 січня НАБУ поінформувало, що чинному депутату Одеської обласної ради та його ймовірному спільнику оголосили підозру за пропозицію дати хабар детективу в розмірі 500 тис. дол.

Згідно з даними антикорупційного відомства, хабар пропонувався в обмін на зняття арешту з рахунків приватного товариства, задіяного, за даними слідства, у корупційній схемі із заволодіння коштами бюджету Одеси. Йдеться про гроші, отримані від продажу мерії Одеси будівлі за завищеними цінами. На думку детективів, бенефіціаром товариства є підозрюваний депутат Одеської облради.

Детективи НАБУ у 2016 році розпочали розслідування за фактом оборудки щодо купівлі Одеською мерією будівлі за 185 млн грн. На початку року будівлю в складі цілісного майнового комплексу державного підприємства "Завод "Краян" продали за 4 млн грн, а у вересні того ж року її придбала Одеська мерія. Під час слідства у грудні 2016 року ініційовано накладення арешту на рахунки згаданого приватного товариства.

Департамент з розслідування у сфері економіки ГПУ підключився до розслідування в листопаді. У відомство звернулися з інформацією про підготовку пропозиції хабара детективу НАБУ.

У лютому поточного року Печерський райсуд обрав для Бабенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 2 млн грн. При цьому відповідно до рішення суду, Бабенко отримав право перебувати у двох містах - Києві та Одесі. Згодом адвокат Михайло Коротюк повідомив, що депутат вийшов під заставу.

18 червня НАБУ поінформувало про затримання спільника Бабенка. За даними ЗМІ, ним є його двоюрідний брат Павло Дубовий. 16 червня Печерський райсуд Києва за клопотанням слідчих Генпрокуратури обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави в розмірі 2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-