У Раді пропонують дати 2 місяці на пільгове розмитнення

У Раді пропонують дати 2 місяці на пільгове розмитнення "євроблях"

Укрінформ
У затвердженому до другого читання тексті законопроекту № 8487 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» передбачено пільговий період застосування понижуючого коефіцієнту до ставки акцизного податку.

Таке рішення було прийнято на засіданні Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики 6 листопада, повідомила журналістам голова комітету Ніна Южаніна.

«Було підтримано коефіцієнт 0,5. Це означає, що те, що було прийнято у першому читанні, в разі, якщо особа насправді хоче і думала про те, що буде розмитнювати і сплачувати платежі, то вони матимуть змогу заплатити лише половину ставки (акцизного податку - ред.)», - зазначила вона.

За її словами, коефіцієнт 0,5 буде діяти впродовж 60 днів після набрання чинності законом, а після цього він становитиме 0,75.

Окрім того, решту 90 днів будуть діяти ставки акцизного податку, передбачені у цьому законі, але «без застосування штрафних санкцій».

«Я сподіваюся, що всі охочі зможуть розмитнитися», - наголосила Южаніна.

Читайте також: Власники “євроблях” заблокували Грушевського

По завершенню пільгового періоду, що становить 180 днів, після набуття чинності законом будуть діяти штрафи у розмірі 8500 гривень за порушення умов тимчасового ввезення і транзиту транспортних засобів.

Голова комітету висловила сподівання, що законопроекти № 8487 та № 8488, на ухваленні яких наполягають активісти «Автоєвросили», парламент розглядатиме вже у четвер, 8 листопада. Наразі, за її словами, у комітеті проводиться робота з підготовки кінцевої редакції тексту законопроекту до другого читання, а також готується порівняльна таблиця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-