Україна де-факто перетворилася на східний фланг НАТО - Порошенко

Україна де-факто перетворилася на східний фланг НАТО - Порошенко

Відео
Укрінформ
У світі вже не заперечують, що реваншистська політика РФ проти України стала спільним викликом для євроатлантичної безпеки, і без сильної Української держави не може бути й мови про стабільний євроатлантичний простір.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на міжнародній конференції “Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Нині нема тих, хто заперечуватиме, що реваншистська політика Кремля проти України стала спільним викликом для євроатлантичної безпеки. Як і те, що без сильної України, яка уже зараз перетворилася де-факто на східний фланг НАТО, не може бути й мови про стабільний євроатлантичний простір”, - підкреслив Порошенко.

Глава держави зазначив, що, будучи одержимою геополітичними ідеями, сьогодні на тимчасово окупованій території Донбасу та в анексованому Криму Росія “відшліфовує” технології, які, за його словами, виходять далеко за межі України і загрожують не лише Україні.

Так, він нагадав, що окупований Крим став базою для російських крилатих ракет, які полетять “далі”, а на Донбасі “обкатується” новітнє російське озброєння і удосконалюються методи пропагандистського прикриття регулярних військ.

Крім того, Президент наголосив, що колись мирне Азовське море, де не було жодних підстав для конфліктів, тепер активно насичується військовими кораблями, де, за його даними, РФ відпрацьовує систему блокади українських морських портів.

Порошенко розповів, що українські спецслужби “пачками” викривають фінансованих Росією пропагандистів з їхніми закликами до повалення конституційного ладу. 

Він додав, що інформаційні атаки, спроби дестабілізації всередині країни, енергетичний шантаж, повне ембарго і закриття ринку, агресивне нав’язування свого порядку денного через агентів у політичній, культурній, суспільній сферах, розпалювання соціальних конфліктів, вплив через релігійні структури – далеко не повний інструментарій Москви, який отримав назву “гібридного”.

Читайте також: Порошенко: В Україні є кому і чим боронити державу

Як повідомляв Укрінформ, Європарламент 25 жовтня ухвалив жорстку резолюцію через перешкоджання Росією вільному мореплавству в Азовському морі, запропонувавши посилити санкції проти РФ у разі ескалації ситуації та засудивши побудову Керченського мосту.

Упродовж останніх місяців Росія затримує судна, які прямують через Керченську протоку до портів Бердянська і Маріуполя.

У Державному департаменті США назвали дії Росії в Азовському морі спробою дестабілізувати Україну.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що Україна проводить переговори з країнами ЄС та США щодо запровадження санкцій проти Росії у відповідь на блокаду Азовського моря.

Тим часом Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення посилити військово-морську присутність в Азовському морі, створивши там корабельно-катерне угруповання Військово-Морських Сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-