Вбивство Гандзюк: Геращенко прокоментувала відсутність Найєма у делегатах ТСК

Вбивство Гандзюк: Геращенко прокоментувала відсутність Найєма у делегатах ТСК

Укрінформ
Фракція "Блоку Петра Порошенка" має виключне право делегувати до складу парламентської Тимчасової слідчої комісії з розслідування нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк тих своїх представників, яких вважає за потрібне.

Так перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко прокоментувала у Facebook закиди на адресу БПП щодо відсутності Мустафи Найєма у списку делегатів до цієї ТСК.

"БПП, на думку деяких експертів, делегувала "не тих депутатів" (до ТСК - ред.), бо не делегувала пана Мустафу (Найєма - ред.). Це виключне право фракції - визначати своїх представників в ту чи іншу комісію чи делегацію. Мені здається, логічно, коли фракція делегує тих, хто асоціює себе з цією політичною групою, а не повністю дистанціюється від неї і не бере жодної участі в житті фракції", - наголосила вона.

Перший віце-спікер додала, що БПП ухвалила рішення делегувати в ТСК юристів та депутатів, що представляють профільні комітети ВР - з прав людини і правоохоронних органів.

За словами Геращенко, ВР створює комісії для того, щоб контролювати перебіг резонансних розслідувань, а не як "майданчик для криків - шоу того чи іншого депутата".

Читайте також: БПП і НФ оголосили рішення фракцій щодо розслідування вбивства Гандзюк

"При цьому наголошую, що депутати не можуть і не мають права підміняти собою правоохоронні органи. І вести слідство. Їхня задача - контроль і політична оцінка. Політична. Не політиканство і не піар", - наголосила вона.

Раніше повідомлялося, що фракція БПП на своєму засіданні 5 листопада підтримала ініціативу щодо створення Тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк і вирішила делегувати до складу ТСК народних депутатів Віктора Короля, Валерія Карпунцова, Юрія Буглака, Сергія Алєксєєва, Максима Саврасова та Ірину Суслову.

Як відомо, активістка, волонтер, працівниця Херсонської міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада у лікарні. За попередньою інформацією, у 33-річної жінки відірвався тромб.

В організації замаху на неї підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримано.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк, кваліфікувавши його як умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 ККУ "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, скоєне на замовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-