Порошенко прибув до Туреччини

Порошенко прибув до Туреччини

Фото, відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко у Стамбулі відкрив меморіальну дошку на колишній будівлі дипломатичної місії Української Народної Республіки в Османській імперії.

Пряма трансляція заходу велася на сторінці глави держави у Facebook.

"Надзвичайно приємно, що мій візит до Туреччини розпочинається на цьому місці, символічному для українсько-турецьких відносин. Це місце, де 100 років тому, у 1917-1919 роках було відкрито амбасаду Української Народної Республіки", - зазначив Порошенко.

За його словами, посольство у Стамбулі було відкрите одним із перших як дипломатичне представництво УНР.

Порошенко під час церемонії відкриття меморіальної дошки / Фото: Михайло Палінчак

Водночас глава Української держави нагадав, що за кілька годин відбудеться його зустріч із Президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом, буде проведено засідання Старатегічної ради щодо співпраці між двома країнами.

"Якби я мріяв кращих відносин між Україною і Туреччиною, це важко було б собі уявити. Це є дружні, партнерські і стратегічні відносини", - підкреслив Порошенко.

Читайте також: Порошенко їде з візитом до Туреччини

Він також подякував Туреччині за "абсолютно тверду позицію" щодо підтримки суверенітету, територіальної цілісності, незалежності України.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко 3-4 листопада здійснить офіційний візит до Туреччини, де візьме участь у засіданні Стратегічної ради високого рівня та проведе перемовини з Президентом Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Порошенко також відвідає Вселенський Патріархат, де зустрінеться з Архієпископом Константинополя - Нового Риму та Вселенським Патріархом Варфоломієм. 

Окрім того Президент відкриє у Стамбульському університеті виставку архівних документів, присвячених 100-річчю українсько-турецької дипломатичної присутності.

Завтра візит глави держави до Туреччини продовжиться в Анталії, де буде відбудеться відкриття консульства України та центру української громади «Українська родина».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-