Порошенко їде з візитом до Туреччини

Порошенко їде з візитом до Туреччини

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко 3-4 листопада здійснить офіційний візит до Туреччини, де візьме участь у засіданні Стратегічної ради високого рівня та проведе перемовини з Президентом Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

“3-4 листопада відбудеться офіційний візит Президента України Петра Порошенка до Турецької Республіки”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 3 листопада у Стамбулі під головуванням президентів відбудеться 7-ме засідання Стратегічної ради високого рівня. Порядком денним заходу передбачено обговорення ключових питань двостороннього політичного діалогу, сучасного стану та перспектив розвитку українсько-турецького співробітництва у торговельно-економічній, науково-технічній, оборонно-промисловій, енергетичній, транспортній, культурно-гуманітарній, освітній та туристичній сферах.

Крім того, глава Української держави проведе окремі переговори з Президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Читайте також: Саміт у Стамбулі: жодної зі своїх проблем Путін не вирішив

Планується, що Порошенко також відкриє меморіальну дошку на колишній будівлі дипломатичної місії УНР в 1919-1922 роках, відвідає Стамбульський університет, де функціонує відділення української мови і літератури, та відкриє виставку архівних документів, присвячену 100-річчю українсько-турецьких дипломатичних відносин.

Програмою візиту передбачено також відвідання Президентом Порошенком міста Анталії, де він візьме участь у церемонії інавгурації Консульства України та центру культури “Український дім”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-