Парубій: Ми усвідомлюємо, що Росія спробує впливати на вибори в Україні

Парубій: Ми усвідомлюємо, що Росія спробує впливати на вибори в Україні

Фото
Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій наголосив на важливості питань кібербезпеки та інформаційної безпеки під час майбутнього виборчого процесу в Україні, зважаючи на можливі загрози з боку Росії.

Про це він зазначив під час спільної прес-конференції з лідерами фракцій парламенту та Федеральним канцлером Федеративної Республіки Німеччини Ангелою Меркель у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для нас дуже важливе питання кібербезпеки та інформаційної безпеки. Наступний рік буде для України виборчий, ми будемо мати вибори президента і парламенту, і нам вкрай важливо забезпечити чесні і прозорі вибори. І ми усвідомлюємо, яких зусиль буде докладати Росія для того, щоб у той чи інший спосіб впливати на вибори в Україні. Тому проблема кібербезпеки та інформаційної безпеки для нас залишається дуже важливою", - наголосив Парубій.

Голова ВРУ подякував Ангелі Меркель за підтримку в гуманітарних питаннях, а також підтримку у звільненні українських політв’язнів.

"Я перш за все хочу подякувати за ту велику підтримку, яку Україна отримала у найважчі часи української державності. Коли в 2014 році почалася агресія проти України, для нас це був найважчий період, і ми потребували підтримки від наших європейських партнерів. Завдяки Вам і Вашій особистій позиції, Україна змогла отримати підтримку всього євроатлантичного простору. І це був для нас вирішальний момент у нашій міжнародній політиці. Хочу подякувати за гуманітарну підтримку Україні, в тому числі переселенцям. Хочу подякувати за підтримку у звільненні українських політв’язнів, які сьогодні є заручниками режиму Путіна, і, звичайно, за підтримку українських реформ", - зазначив він.

Спікер ВР також додав, що Україні, одночасно відбиваючи російську агресію, доводиться проводити реформи фактично у всіх сферах суспільного життя. "Тільки за останній рік український парламент прийняв на законодавчому рівні медичну реформу, пенсійну реформу. Ми фактично завершили на законодавчому рівні антикорупційну реформу, коли влітку цього року прийняли Закон про створення Вищого антикорупційного суду. Ми проводимо масштабну реформу сектору безпеки і оборони. Також нам важлива безпека енергетична, безпека інформаційна і кібербезпека", - підкреслив Парубій.

Читайте також: Меркель нагадала головам фракцій ВР, що здорожчання газу - неминуче

Як повідомлялося, у четвер, 1 листопада, в Україні з робочим візитом перебуває Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель. У рамках візиту заплановані її зустрічі з Президентом України Петром Порошенком та Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм та головами депутатських груп і фракцій українського парламенту. Нинішній візит Меркель в Україну є другим за останні чотири роки, попередній відбувся у серпні 2014 року.

Зустріч Парубія і Меркель у Верховній Раді /Автор фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-