Санкції РФ підтверджують правильну позицію “мінської групи” - Геращенко

Санкції РФ підтверджують правильну позицію “мінської групи” - Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко вважає, що включення представників України у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі свідчить, що вони займають проукраїнську позицію.

Про це вона сказала журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я, якби не була в цьому списку, якось здивувалася б, що я не те роблю. Навпаки, це свідчить про те, що Президент України призначив правильну переговорну групу, тому що і я, і Руслан Миколайович Демченко - дипломат, який там зараз керує по суті, координує, в цьому списку. Це означає, що ми займаємо правильну проукраїнську позицію", - зазначила Геращенко, відповідаючи на запитання, чи може "санкційний список" РФ негативно вплинути на переговори у тристоронній робочі групі.

Водночас вона наголосила, що зараз єдиною загрозою переговорному процесу у Мінську є проведення псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

"Що стосується загроз роботі мінських груп, то єдина загроза, яка є на сьогодні, це псевдовибори, які Кремль організовує на окупованих територіях. Тому що ці псевдовибори засудили ООН на рівні спеціальних слухань Ради Безпеки ООН, Європейський Союз і всі цивілізовані країни світу, але все це робиться за лекалам Кремля і за сценарієм 2014 року, коли саме такі псевдовибори, проведені Кремлем, призвели до значної ескалації", - сказала віце-спікер.

Читайте також: У санкційні списки РФ потрапили 30% від нинішнього складу Ради

Вона нагадала, що після псевдовиборів на Донбасі у 2014 році сталася трагедія Донецького аеропорту та трагедія у Дебальцевому.

"Тому ми всіма зараз силами намагаємось протистояти проведенню цих антизаконних виборів, які не відповідають духу і букві мінських угод", - підкреслила Геращенко.

Як повідомлялося, голова уряду РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, що запроваджує "спеціальні економічні заходи" щодо 322 громадян та 68 компаній з України. У списку опинилися судді Конституційного суду України, депутати Верховної Ради України VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники Адміністрації Президента України, керівники органів виконавчої влади України і великих українських компаній, юридичні особи, контрольовані великими бізнесменами України.

Зокрема, під "санкції" потрапили керівник МВС Арсен Аваков, екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, колишній лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош та ін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-