Тимошенко заявила про створення

Тимошенко заявила про створення "воєнного кабінету"

Фото
Укрінформ
Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної комісії з вивчення глобальних ризиків на чолі з народним депутатом Григорієм Немирею та "воєнного кабінету" для розробки воєнної доктрини, який має сформувати екс-нардеп Андрій Сенченко.

Про це вона сказала на форумі "Нова стратегія миру та безпеки", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я виступаю зараз з новою ініціативою - створити спеціальну комісію з вивчення глобальних ризиків. Я думаю, що потім ця комісія буде при Президенті України", - зазначила вона.

Тимошенко запропонувала, щоб координатором комісії став народний депутат Григорій Немиря. "Він був віце-прем'єр-міністром якраз із міжнародних питань в моєму уряді. Ви знаєте, що Григорій Немиря сам з Донбасу", - зазначила Тимошенко.

Національний форум «Нова стратегія миру та безпеки» / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Політик наголосила, що "в повну силу" комісія запрацює одразу після президентських виборів. "Але я пропоную вже зараз розпочати формування її складу та визначення головних ключових завдань відповідно до національних інтересів України", - підкреслила Тимошенко.

Окрім того, вона зазначила про необхідність створення стратегічної воєнної доктрини та законопроектів для її реалізації. "Для виконання цієї роботи та детальної розробки стратегії миру я оголошую початок формування воєнного кабінету", - сказала Тимошенко.

Читайте також: Тимошенко, Азаров, Яценюк, Гройсман - хто більше набрав боргів

Формувати "воєнний кабінет", за словами Тимошенко, буде колишній народний депутат Андрій Сенченко (у 1993-1997 роках він працював віце-прем’єром уряду Криму).

Як повідомляють організатори заходу, форум відбувається з метою презентації стратегії перемоги у війні, повернення та реінтеграції окупованих територій, а також представлення концепції зовнішньої безпеки України. Він проходить за участю експертів та представників дипломатичних місій.

Як відомо, 14 березня 2016 року Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 березня 2016 року "Про Концепцію розвитку сектору безпеки і оборони України". У концепції визначено систему поглядів на розвиток безпекових та оборонних спроможностей України у середньостроковій перспективі та актуальні загрози безпеці. Основними загрозами визначені: агресивні дії Росії, що здійснюються для виснаження української економіки і підриву суспільно-політичної стабільності з метою знищення держави Україна і захоплення її території, а також застосування Росією проти України воєнної сили та технологій гібридної війни.

Воєнний кабінет при Раді національної безпеки і оборони України був створений 18 лютого 2015 року. Він діє відповідно до Конституції України та законодавства України в сфері національної безпеки та оборони, а також затвердженого Положення про ВК РНБОУ. До складу Кабінету входять голова, секретар та інші члени, які беруть участь у його роботі на громадських засадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-