РФ намагається зробити Азовське море джерелом нестабільності — Клімкін

РФ намагається зробити Азовське море джерелом нестабільності — Клімкін

Укрінформ
Росія намагається підняти ставки в Азовському морі і здійснює провокації, аби тримати Україну в постійній напрузі.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив глава МЗС України Павло Клімкін.

"Те, що робить Росія, є свідомим підняттям ставок і провокацією. Є ідея зробити Азов джерелом нестабільності й постійно тримати нас у напрузі", - заявив Клімкін.

Торкаючись питання скандальної зустрічі в Києві українсько-російської комісії з питань рибальства на Азовському морі, він наголосив, що розмова про те, як захистити наших рибалок і наші судна, є дуже потрібною.

"В якому форматі – про це говоритимемо окремо. Потрібно перевірити, чи ці особи відвідували Крим. Про це мають сказати українські спецслужби. Однак, захист наших українців в Азові є дуже потрібним", - констатував глава МЗС України.

Як повідомляв Укрінформ, прикордонники заборонили на три роки в'їзд в Україну представникам українсько-російської Комісії з питань рибальства в Азовському морі.

24.10 представники РФ прибули в Україну з метою участі в офіційних переговорах з "Держрибагентством" у складі 4 осіб. Під час проведення співбесід з громадянами РФ інформація відносно трьох із них щодо незаконного в‘їзду/виїзду на територію окупованого Криму підтвердилась.

Читайте також: Європарламент різко засуджує Росію «за Азов» і говорить про нові санкції

Раніше народний депутат України Рефат Чубаров перервав роботу російсько-української Комісії з питань рибальства на Азовському морі, яка проходила під Києвом, і викликав правоохоронців для видворення з України правопорушників - членів російської делегації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-