Порошенко прийняв вірчі грамоти у новопризначених послів чотирьох країн

Порошенко прийняв вірчі грамоти у новопризначених послів чотирьох країн

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у новопризначених послів в Україні Держави Ізраїль, Держави Катар, Королівства Бельгія та Республіки Ісландія.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначається, зокрема, що Президент та посол Ізраїлю Йоель Ліон “висловили задоволення інтенсивною динамікою політичного діалогу” між країнами та рівнем українсько-ізраїльської співпраці.

Окрему увагу було приділено питанню поглиблення двостороннього торговельно-економічного співробітництва, у тому числі важливості підписання найближчим часом Угоди про зону вільної торгівлі між Кабінетом міністрів України та урядом Держави Ізраїль.

Сторони обговорили також співпрацю в рамках ООН та інших міжнародних організацій.

Водночас під час бесіди з послом Катар в Україні Гаді Аль-Гаджрі співрозмовники дійшли згоди щодо необхідності підтримки високого рівня політичного діалогу, а також посилення взаємодії у торговельно-економічній, інвестиційній та енергетичній сферах.

За даними АП, наголошувалося на важливості започаткування у листопаді роботи Спільної міжурядової комісії з економічного, торговельного та технічного співробітництва, а також якнайскорішої ратифікації двосторонніх угод про сприяння та взаємний захист інвестицій, запобігання подвійному оподаткуванню.

Читайте також: Порошенко обіцяє у бюджеті-2019 більше грошей для олімпійців

Президент України подякував катарській стороні за незмінну чітку підтримку суверенітету і територіальної цілісності у рамках ООН та інших міжнародних організацій.

Глава держави привітав завершення внутрішньодержавних процедур щодо набуття чинності з 2 листопада 2018 року Угодою про взаємне скасування безвізових вимог між Україною та Катаром та початок безвізового режиму поїздок для громадян обох країн.

У ході зустрічі з послом Королівства Бельгія Алексом Ленардсом співрозмовники підтвердили “обопільну зацікавленість” у підтриманні позитивної динаміки двостороннього торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, а також висловилися за необхідність посилення політичного діалогу.

Порошенко подякував Бельгії за чітку та незмінну позицію на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також практичну допомогу, яка надається бельгійською стороною в контексті подолання наслідків російської агресії. Окрему увагу було приділено посиленню співпраці в рамках ООН, враховуючи членство Бельгії в Раді Безпеки в період 2019-2020 років.

Під час бесіди з послом Республіки Ісландія Арні Тор Сігурдссоном глава Української держави наголосив на важливості активізації торговельно-економічного співробітництва між Україною та Ісландією. Президент України подякував уряду Ісландії за солідарність з нашою державою у питанні суверенітету і територіальної цілісності, а також чітку політику санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-