НАБУ повідомило про підозру екс-керівнику Держекоінспекції

НАБУ повідомило про підозру екс-керівнику Держекоінспекції

Укрінформ
Детективи НАБУ повідомили екс-керівнику Державної екологічної інспекції України про підозру.

Про це йдеться на сайті відомства.

"19 жовтня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст.366-1 Кримінального кодексу України («Декларування недостовірної інформації») колишньому керівнику Державної екологічної інспекції України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за версією слідства, вказана особа, обіймаючи посаду в центральному органі виконавчої влади, подала завідомо недостовірні відомості у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2015 та 2016 роки, а також перед звільненням.

Зокрема, як встановили детективи НАБУ, у поданій відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» декларації за 2015 рік нині колишній посадовець не відобразив відомості стосовно майна на загальну суму понад 3 млн 774 тис. грн, у декларації за 2016 рік — на загальну суму понад 29 млн 616 тис. грн. Крім того, до декларації, поданої перед звільненням із займаної посади, екс-посадовець не вніс відомості про майно на загальну суму близько 27 млн 963 тис. грн.

Читайте також: НАЗК тестує автоматизовану перевірку декларацій

Отже, сукупний розмір незадекларованого майна особи перевищує 60 млн грн.

Досудове розслідування за зазначеними фактами детективи НАБУ здійснюють з квітня 2017 року.

З травня 2015 по лютий 2017 року керівником Державної екологічної інспекції України Андрій Заїка, який був звільнений рішенням Кабміну з ініціативи міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-