Парубій підписав постанову про санкції для

Парубій підписав постанову про санкції для "112 Україна" та NewsONE

Укрінформ
Голова ВР підписав постанову щодо запровадження санкцій проти компаній, які володіють ліцензіями "112 Україна" та NewsONE, та передав документ на розгляд Президенту.

Підписання документа відбулося під час інтерв'ю телеканалу «Рада», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У вашій присутності я підписую цю постанову, чим, власне, і стверджую, що ця постанова про санкції набуває чинності. І невідкладно, сьогодні ж, вона буде передана Президентові для вивчення, для розгляду і для підготовки на найближче засідання Ради національної безпеки і оборони», - сказав Парубій.

Як повідомлялося, 4 жовтня ВР ухвалила постанову, якою пропонується внести на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування санкцій до товариств із обмеженою відповідальністю "Аріадна ТВ", "Новий формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія 112-ТВ", "Лідер ТВ" і "Партнер ТВ", які мовлять під емблемою і володіють ліцензіями телеканалу "112 Україна", а також ТОВ "Новини 24 години" (телеканал NewsONE).

Серед обмежень передбачатиметься, зокрема, блокування активів, анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, заборона користування радіочастотним ресурсом України, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування тощо.

4 жовтня депутати від “Опозиційного блоку” Олександр Вілкул та Нестор Шуфрич зареєстрували проект постанови про скасування рішення про ухвалення постанови. На їхню думку, відповідне рішення ухвалене із грубим порушенням регламенту і Конституції, зокрема через неособисте голосування парламентаріїв.

Читайте також: Санкції проти "112 Україна" і NewsONE: Рада не скасувала постанову

17 жовтня Регламентний комітет ВР розглянув цей проект постанови №9157-П авторства Вілкула і Шуфрича та рекомендував визначитись у сесійній залі стосовно ініціативи скасувати постанову про санкції проти "112 Україна" і NewsONE.

18 жовтня ВР відхилила зазначений проект постанови - за її ухвалення в цілому проголосували лише 57 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-