Новина про участь Тимошенко у саміті Римського клубу є

Новина про участь Тимошенко у саміті Римського клубу є "фейковим піаром" - член клубу

Укрінформ
Оприлюднена в ЗМІ новина щодо нібито участі лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко у саміті Римського клубу не відповідає дійсності та є піаром.

Про це написав у Facebook народний депутат Віктор Вовк, який є асоційованим членом Римського клубу.

"Вчора в українських інтернет-ЗМІ була широко розповсюджена новина під притягуючими увагу заголовками "Юлія Тимошенко бере участь в саміті/засіданні Римського клубу" чи "Тимошенко представила Україну серед світових інтелектуалів" тощо. Ця новина є фейковим піаром, спрямованим на втягування престижної міжнародної організації у процеси в Україні", - зазначив Вовк.

Він також додав: "Як асоційований член Римського клубу з 2005 року і співзасновник (з професором Богданом Гаврилишиним) Української асоціації Римського клубу, який дійсно брав участь у ювілейному зібранні та науковій конференції клубу в Римі і єдиний офіційно представляв там Україну, я заявляю, що зазначені маніпулятивні заголовки не відповідають дійсності".

Вовк також спростував твердження Тимошенко, оприлюднене на її сторінці у Facebook, що 17 жовтня в Римі вона нібито була на саміті Римського клубу, де представляла Україну на "потужному зібранні світових інтелектуалів".

"Кожна фраза тут містить, м’яко кажучи, неправду. Саміт (засідання) Римського клубу відбувся напередодні – 16 жовтня, і Тимошенко там і близько не було і не могло бути, оскільки вона до Римського клубу не має жодного відношення. Стверджую це як безпосередній багаторічний учасник засідань клубу, в тому числі й у цьому році", - зазначив нардеп.

За його словами, 17-18 жовтня у Римі відбувалася відкрита для всіх наукова конференція Римського клубу, присвячена його 50-й річниці, що проводилася спільно з італійськими організаторами. Присутніми на конференції могли бути всі охочі, попередньо зареєструвавшись на її сайті.

"Цією нагодою скористалися понад 400 осіб - переважно студентів, викладачів університетів, науковців і журналістів з різних країн, які приїхали послухати інтелектуалів Римського клубу. Ось саме серед цієї різнобарвної публіки і була пані Тимошенко разом із паном Немирею", - зазначив Вовк, додавши, що Тимошенко "пробула на конференції лише кілька годин".

Читайте також: Треба грати за правилами, а не з правилами - Порошенко прокоментував ідею Тимошенко

"Щодо фото з новими співпрезидентами Римського клубу (до речі, вперше в історії клубу жінками) – бельгійкою Сандрін Діксон-Деклев та південноафриканкою Мамфелою Рамфель – то Юлія Тимошенко, за свідченням моїх присутніх при цьому колег, спіймала їх на ходу і напросилася на спільну фотографію. Вони залюбки фотографувалися, до речі, з багатьма гостями і не підозрювали про можливість використання фото в маніпулятивних цілях", - повідомив Вовк.

За словами нардепа, у Секретаріаті Римського клубу йому повідомили, що "Тимошенко завчасно письмово зверталася до них щодо офіційної зустрічі з керівництвом клубу, але їй було відмовлено".

Вовк додав, що після маніпулятивної новини, поширеної в Україні, керівництво Римського клубу, "зрозумівши, що його підставили з випадковими фото", запропонувало йому зробити офіційне повідомлення щодо справжнього представництва України на цих ювілейних заходах Римського клубу.

Він також навів офіційне повідомлення Римського клубу, оприлюднене у його Twitter: "Ми були раді вітати Віктора Вовка, асоційованого члена клубу та віце-президента Української асоціації Римського клубу, як єдиного представника України на зборах (засіданні) членів та щорічній конференції Римського клубу 16-18 жовтня в Римі".

Учора, 18 жовтня, прес-служба "Батьківщини" повідомила, що лідер партії Юлія Тимошенко 17 жовтня брала участь в ювілейному засіданні Римського клубу, присвяченому 50-річчю організації. Зазначалося також, що на відкритті саміту "організатори персонально привітали Юлію Тимошенко". Повідомлялося, що разом із Тимошенко участь у роботі саміту взяв голова комітету ВР з питань прав людини Григорій Немиря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-