Суд у справі Януковича перенесли - адвокати поїхали до Москви

Суд у справі Януковича перенесли - адвокати поїхали до Москви

Укрінформ
Оболонський райсуд Києва переніс засідання у справі за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді на 22 жовтня, оскільки не з'явились адвокати.

Про це сказав на початку засідання головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До суду сьогодні вранці вони (адвокати Олександр Байдик та Олександр Горошинський – ред.) подали заяви, в яких зазначають, що їх викликав обвинувачений Віктор Федорович Янукович для узгодження правової позиції захисту, і вони відбули до Москви", - сказав Дев’ятко.

Адвокати Януковича мали у п'ятницю виступати на судовому засіданні із завершальною промовою в рамках судових дебатів.

Прокурори у справі заявили, що неявка захисників є неповагою до суду, і просили притягти адвокатів обвинуваченого за це до дисциплінарної відповідальності, оскільки про дати судових засідань сторона захисту була повідомлена заздалегідь.

Суд прийняв рішення перенести судове засідання на 22 жовтня.

Самого ж Януковича суд планує заслухати з останнім словом у справі 23 жовтня.

Читайте також: Суд призначив “резервні дати” для адвокатів та останнього слова Януковича

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня суд розпочав стадію судових дебатів сторони захисту у справі за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді. Уже виступило двоє адвокатів Януковича - держадвокат Юрій Рябовол і платний адвокат Олександр Байдик, які попросили суд виправдати Януковича. Ще один платний адвокат Януковича Олександр Горошинський мав закінчити свій виступ саме 19 жовтня.

Сторона обвинувачення виголосила свою промову у дебатах ще 16 серпня і попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Оболонський районний суд 29 червня 2017 року ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-