Порошенко подякував Раді за передачу Андріївської церкви Вселенському патріархату

Порошенко подякував Раді за передачу Андріївської церкви Вселенському патріархату

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що рішення парламенту про передачу Андріївської церкви у постійне користування Вселенському патріархату ще на крок наблизило Україну до отримання Томосу про автокефалію.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Андріївська церква передається Константинопольському Престолу Святого Андрія у користування для роботи його представництва. Сьогодні ми ще на крок наблизились до мети – отримання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні. Дякую Верховній Раді, яка підтримала відповідний мій законопроект”, - зазначив Президент.

Глава держави підкреслив, що Україна повертається до активного спілкування зі світовим православ’ям і представництво Вселенської патріархії, яка є Церквою-матір’ю, сприятиме зміцненню таких зв'язків і підтримки України під час постання незалежної Помісної православної церкви.

Читайте також: Після отримання Україною Томосу РФ уникатиме теми звільнення політв'язнів - Клімкін

Як повідомлялося, Верховна Рада у четвер ухвалили закон, внесений Президентом, про передачу Андріївської церкви у безоплатне постійне користування Вселенському патріархату. За відповідне рішення проголосувало 237 народних депутатів.

11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав надання автокефалії Українській православній церкві.

Також Синод зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

Глава УПЦ Київського патріархату Філарет заявив, що у найближчий час відбудеться об’єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-