Комісія Україна-НАТО: Черниш розповів про гуманітарну ситуацію на Донбасі

Комісія Україна-НАТО: Черниш розповів про гуманітарну ситуацію на Донбасі

Укрінформ
Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш на засіданні комісії Україна-НАТО у Брюсселі розповів про гуманітарну ситуацію на Донбасі.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Україна робить надважливі кроки як для задоволення гуманітарних потреб, так і для підтримання зв'язків з населенням, яке вимушено залишилося на окупованих територіях. Уряд України максимально спростив порядок перетину гуманітарних вантажів на окуповані території, це стосується ліків,... продуктів, будівельних матеріалів і реагентів для очищення води. Однак окупаційні адміністрації РФ досить часто спеціально перешкоджають гуманітарним вантажам. До того ж окупаційні адміністрації ввели додаткові обмеження на ввезення громадянами з підконтрольної урядом України території продуктів харчування", - сказав Черниш.

Також він зауважив, що зараз ведуться роботи з реставрації та облаштування контрольних пунктів в'їзду-виїзду, яких наразі працює 5.

Окреме питання стосувалося захисту критичної інфраструктури та регулярних обстрілів з боку незаконних збройних формувань об'єктів водо- і енергопостачання.

Як зазначив Черниш, Україна відновлює пошкоджені водоводи, забезпечує доступ для гуманітарних вантажів та місій на тимчасово окуповані території, підтримує роботу підприємств, що здійснюють поставки води по обидва боки лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях.

Читайте також: У Черниша пропонують свою модель миротворчої місії ООН на Донбасі

Також міністр поінформував партнерів України з НАТО про утиски громадянських, політичних та інших прав громадян України на окупованих територіях Донбасу та Криму, економічні наслідки окупації частини території України, захоплення українських підприємств, незаконне використання РФ природних ресурсів України.

Глава Місії України при НАТО Вадим Пристайко детально поінформував союзників щодо розвитку безпекової ситуації в Україні з особливим наголосом на її загостренні в акваторії Азовського моря через деструктивні дії РФ.

Фото: mtot.gov.ua

Комісія Україна - НАТО є найвищим органом, який ухвалює рішення стосовно розвитку відносин Україна - НАТО та спрямовує заходи в плані практичного співробітництва. Вона також є форумом для консультацій між країнами - членами Альянсу та Україною з тих питань безпеки, що викликають обопільну зацікавленість. Комісію було утворено відповідно до Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО, яку підписали глави держав та урядів України і країн - членів Альянсу в Мадриді 9 липня 1997року. Її завданням є забезпечення належного виконання положень Хартії, здійснення комплексної оцінки розвитку відносин між Україною та НАТО, контроль над процесом планування майбутніх заходів та висунення пропозицій щодо шляхів поліпшення та подальшого розвитку співробітництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-