Україна інтегрується в ЄС демократично сильною країною - Гройсман

Україна інтегрується в ЄС демократично сильною країною - Гройсман

Фото
Укрінформ
Зовнішньополітична стратегія уряду України полягає в тому, аби відновити державну цілісність і кордони, та інтегруватися до Європейського Союзу демократично сильною та економічно розвинутою країною.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Президентом Парламентської асамблеї НАТО Расою Юкнявічене, повідомляє Урядовий портал.

«Рух в бік Європи та Євроатлантичного альянсу є нашим пріоритетом. Україна - частина цивілізованого, європейського світу. Зараз ми відстоюємо це право зі зброєю в руках і боремося проти агресії Росії. Наше основне завдання - домогтися миру, відновити українські кордони та територіальну цілісність. Україна має інтегруватися до ЄС як демократично сильна, економічно розвинена і успішна держава», - сказав Гройсман.

Володимир Гройсман провів робочу зустріч з Президентом Парламентської асамблеї НАТО Расою Юкнявічєнє / Фото: Мусієнко Владислав

Гройсман привітав Расу Юкнявічене з призначенням і наголосив, що системний рух у бік зближення з Європейським Союзом та Євроатлантичним альянсом є пріоритетом уряду. Щоправда, це прагнення Україна наразі відстоює із зброєю в руках.

«Україна є одним із пріоритетів порядку денного роботи Парламентської асамблеї НАТО, яка тим і цікава, що об'єднує делегації різних країн. Інтеграція в НАТО - це не лише питання оборони, у ПА НАТО є 5 комітетів, які займаються різними питаннями, в тому числі питаннями економіки», - сказала у свою чергу Юкнявічене.

Глава уряду наголосив, що Україна веде суттєві структурні реформи, направляє багато ресурсів на озброєння.

«Але нам разом із Західним світом потрібні нові спільні інструменти, нові можливості і стратегії для боротьби з агресією», - сказав Гройсман.

Читайте також: Україна активно готується до проведення сесії ПА НАТО в Києві - Геращенко

Глава ПА НАТО підтримала необхідність посиленої підтримки України, яка фактично переживає час оновлення і становлення, і висловила думку, що Литва може приділити додаткову увагу українському питанню в рамках свого членства в керівних органах ЄС.

Як відомо, Україна представлена в Парламентській асамблеї НАТО з 1992 року, і останнім часом контакти по лінії ПА помітно посилилися. Керівництво ПА НАТО демонструє готовність поглиблювати співпрацю і розширити взаємодію з парламентаріями країн кандидатів на вступ до НАТО. Курс України на зближення з НАТО закріплено в Конституції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-