Україна активно готується до проведення сесії ПА НАТО в Києві - Геращенко

Україна активно готується до проведення сесії ПА НАТО в Києві - Геращенко

Фото
Укрінформ
Україна активно готується до проведення весняної сесії Парламентської асамблеї НАТО в Києві у 2020 році.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко сказала на зустрічі з президентом Парламентської асамблеї НАТО Расою Юкнявічене, повідомила віце-спікер у Facebook.

“Символічно, що перший візит новообраної президента Парламентської асамблеї НАТО Раси Юкнявічене відбувся саме до України. Сьогодні українська делегація в Асамблеї зустрілася з пані Юкнявічене. Україна, в тому числі завдяки активній позиції нашої делегації, виборола право проведення весняної сесії ПА НАТО в Києві у 2020 році. Вже зараз працюємо разом над підготовкою цього важливого для нас заходу”, - зазначила вона.

За словами Геращенко, ВР багато робить для адаптації законодавства до стандартів Альянсу. Народні депутати прийняли ключовий закон «Про національну безпеку України», в якому зафіксовано, що міністр оборони має бути цивільною особою. “На перехідний період Президент Порошенко прийняв рішення про продовження роботи на посаді МО С. Полторака, який залишив службу в ЗСУ. Але невдовзі, після перехідного періоду, Україна матиме чисто цивільного міністра, без армійського минулого”, - додала перший заступник Голови ВРУ.

Вона також запевнила Юкнявічене у тому, що парламент приділяє велику увагу питанням гендерної рівності в силових структурах. Учасники зустрічі обговорили широке коло питань і протидії спільним гібридним викликам, російській агресії і втручанню в вибори та спроб дискредитації Кремлем міжнародних інституцій.

Українська сторона розповіла про безпекову і гуманітарну ситуацію на окупованих Донбасі і Криму, закликала разом тиснути на РФ з вимогою звільнення заручників і політв‘язнів.

Читайте також: Черниш розповість у Комісії Україна-НАТО про ситуацію на Донбасі

“Також закликала керівництво ПА НАТО вплинути на Угорщину, що використовує членство в Альянсі задля блокування співпраці України з НАТО на рівні комісії Україна - НАТО, що не відповідає духу добросусідства, партнерства і співробітництва”, - додала віце-спікер.

Раса Юкнявічене висловила глибоке розуміння поточної ситуації в Україні та відзначила, що питання України залишається пріоритетним на порядку денному ПА НАТО. Окрім, того вона відзначила важливість внесених змін до Основного закону України, які закріплять наші євроатлантичні прагнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-