Альянс лібералів і демократів у ЄП обіцяє Україні активну підтримку - МЗС

Альянс лібералів і демократів у ЄП обіцяє Україні активну підтримку - МЗС

Укрінформ
Альянс лібералів і демократів за Європу в Європарламенті і надалі буде активно підтримувати Україну у питаннях відновлення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави.

Про це повідомляє прес-служба МЗС за результатами зустрічі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з депутатом Європейського парламенту, президентом АЛДЄ Йоганнесом Ван Бааленом.

"Співрозмовники обговорили питання консолідації підтримки України зі сторони ЄС у протидії російській агресії, посилення взаємодії у контексті протидії гібридним загрозам РФ, передусім у контексті майбутніх виборчих періодів в Україні та Європейському Союзі. Лідер АЛДЄ запевнив у активній залученості його політичної сили у процеси підтримки України на рівні Європейського парламенту", - йдеться у повідомленні.

Євродепутат також запевнив у наявності широкої підтримки в Європарламенті суверенітету і територіальної цілісності України та переконаності більшості євродепутатів у важливості посилення санкційного тиску на Росію.

Читайте також: Від початку агресії РФ здійснила шість тисяч кібернападів на Україну — Клімкін

Як поінформували у прес-службі, було досягнуто згоди щодо необхідності посилення уваги Європейського парламенту до поточної ситуації в Азовському морі у зв’язку з активізацією Росією агресивних дій, що несе додаткові загрози для регіональної безпеки, завдає суттєвої шкоди торговельним інтересам України та держав-членів ЄС, дестабілізує соціально-економічну та гуманітарну ситуацію у регіоні українського Приазов’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-