Українські відкриті дані вперше з'явилися на європорталі - Гройсман

Українські відкриті дані вперше з'явилися на європорталі - Гройсман

Укрінформ
Україна стає частиною європейського інформаційного простору.

Так прокоментував Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у Facebook щорічний звіт Open Data Barometer від міжнародної організації World Web Foundation.

“Україна стає частиною європейського інформаційного простору. Вперше наші відкриті дані опубліковано на Європейському порталі відкритих даних”, - зазначив він.

За словами Гройсмана, уже сотні активістів, журналістів, бізнесменів використовують дані на www.data.gov.ua для моніторингу роботи влади, боротьби з корупцією чи створення нових сервісів і проектів.

“А відтепер українські відкриті дані, як і дані інших країн ЄС, автоматично потрапляють на європейський портал”, - додав глава уряду.

Звіт був оприлюднений наприкінці вересня. Цей рейтинг складають уже вп'яте – він визначає вплив ініціатив відкритих даних. До рейтингу увійшло 30 країн, що долучилися до Міжнародної хартії відкритих даних, та уряди яких узяли на себе конкретні зобов'язання, а також країни G20, що приєднались до Anti-Corruption Open Data Principles.

Читайте також: Проект бюджету збалансований і абсолютно реальний - Гройсман

Україна отримала 47 балів 2017 року. 2016-го – 34 бали, 2015-го – 20 балів, що свідчить про значний стабільний прогрес розвитку відкритих даних. 

Наша держава – на другому місці серед країн, що досягли найбільшого прогресу за останні чотири роки.

Україна посідає 17 місце серед 30 оцінюваних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-