Російська православна церква йде до самоізоляції - БПП

Російська православна церква йде до самоізоляції - БПП

Укрінформ
Фракція «БПП» вважає, що рішення Синоду Російської православної церкви, ухвалене 15 жовтня у Мінську, спрямоване на самоізоляцію.

Про це на засіданні Погоджувальної ради заявив голова фракції "БПП" Артур Герасимов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується нещодавнього рішення Російської православної церкви в Мінську, то ви знаєте - вони самі йдуть на ізоляцію»,- зазначив Герасимов.

Голова фракції нагадав, що відповідне рішення було прийнято після засідання Ради безпеки Росії під головуванням Президента РФ.

«Як на мене, це ще раз довело, що всі ці дії є елементом гібридної війни, яка ведеться Росією проти України».

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок на засіданні синоду РПЦ у Мінську було прийнято «Заяву Священного синоду» у зв'язку з рішенням Константинопольського Патріархату почати процес надання автокефалії Українській Церкві - подальше перебування в євхаристичному спілкуванні з ним визнано неможливим.

11 жовтня синод Вселенського патріархату прийняв рішення надати Томос про автокефалію православній церкви в Україні. Тепер у Києві має бути скликаний Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, створивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. 

Читайте також: Росія готувала на Покрову “церковних тітушок”, щоб захопити храми — Порошенко

Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томосу як документа (грамоти). 

Предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет висловив переконання, що об'єднувальний архієрейський собор буде скликаний найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-