Екзархи Вселенського патріархату розповіли про мету візиту до Києва

Екзархи Вселенського патріархату розповіли про мету візиту до Києва

Укрінформ
Екзархи Вселенського патріархату прибули до Києва для роботи над останнім етапом щодо проведення об’єднавчого собору перед отриманням УПЦ Томосу про автокефалію.

Про це розповів архієпископ Даниїл під час зустрічі з Президентом Петром Порошенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми повернулися з молитвою назад для того, щоб продовжити працю над останнім вже етапом, ми надіємося, котрий доведе нас до об’єднавчого собору, а тоді і до вручення новому предстоятелеві остаточного документа - Томоса про незалежність, автокефалію Української православної церкви", - зазначив владика.

Архієпископ зауважив, що він із єпископом Іларіоном готові до спілкування і сподіваються на співпрацю з усіма лідерами УПЦ КП, УАПЦ, а також з ієрархами, духовенством та мирянами УПЦ в лоні РПЦ.

"Надіюся, що ми вже незабаром разом служитимемо і святкуватимемо це велике об’єднання українського народу", - наголосив архієпископ Даниїл.

Як повідомлялося, 11 жовтня синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкви в Україні. Тепер у Києві має бути скликаний Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, створивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля.

Читайте також: Порошенко зустрівся з екзархами Вселенського Патріарха

Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет висловив переконання, що об'єднавчий архієрейський собор буде скликаний найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-