Сутички на Майдані: у МВС пояснили, чому перевіряли активістів

Сутички на Майдані: у МВС пояснили, чому перевіряли активістів

Укрінформ
Правоохоронці зупинили активістів біля готелю “Козацький” у столиці, оскільки мали інформацію про наявність у них заборонених для ввезення у центр міста заборонених предметів.

Про це заявив директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко, повідомляється на сторінці міністерства у Facebook.

"Національна поліція перевіряє оперативну інформацію про можливе ввезення або внесення у центральну частину столиці, де перебувають тисячі людей, предметів, заборонених, або тих, які можуть становити потенційну небезпеку. У МВС була така інформація про один з предметів, що перебуває у транспортному засобі. Транспортний засіб на вулиці Михайлівській був оперативно блокований і поліція хотіла його перевірити. Це абсолютно законна вимога", - сказав Шевченко.

За його словами, група осіб влаштувала штовханину з правоохоронцями при спробі провести перевірку, у результаті чого виникла сутичка. Він розповів, що під час конфліктної ситуації з боку осіб, які перешкоджали діям поліцейських, з провокативною метою було кинуто два вибухові пакети. Водночас Шевченко підкреслив, що постраждалих не було, а правоохоронці вилучили у транспортному засобі великогабаритний військовий намет.

Разом з тим у коментарі “112 каналу” директор Департаменту комунікації МВС також спростував інформацію про нібито використання поліцейськими гумових кийків та сльозогінного газу.

"Я категорично спростовую застосування спецзасобів, зокрема гумових кийків та сльозогінного газу. Поліція перевіряє оперативно інформацію про можливе внесення або ввезення до центральної частини міста, де проходить багато масових заходів і перебувають тисячі людей, заборонених предметів або тих, які можуть становити потенційну небезпеку", - зауважив Шевченко.

Читайте також: Сутички біля "Козацького": поліція каже, що ніхто не постраждав

Він також додав, що посилені заходи безпеки обумовлені досвідом 31 серпня 2015 року, коли особа внесла гранати на масовий захід під Верховною Радою й у результаті тілесних ушкоджень зазнали 157 осіб, загинули три військовослужбовця Національної гвардії.

Як повідомлялося, раніше у столиці біля готелю “Козацький” група активістів намагалась пронести на Майдан Незалежності намет і встановити його. Поліцейські стали на заваді активістам, через що виникла невелика штовханина. Згодом правоохоронці вилучили у активістів намет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-