Адвокати Януковича говорять вже 10-те засідання — сьогодні про водомети

Адвокати Януковича говорять вже 10-те засідання — сьогодні про водомети

Укрінформ
Загалом у Оболонський райсуді Києва адвокати екс-президента Віктора Януковича виступають із промовами у судових дебатах уже 10-е засідання поспіль, і загальна тривалість їх виступів уже становить 44 години.

Про це заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Після того, як суд зробив зауваження платному адвокату Олександру Горошинському, захисник продовжив свій виступ у дебатах і попросив суд залучити до матеріалів справи ряд доказів, зокрема фотокопію Угоди про врегулювання кризи, і ряд відеозаписів під назвами "Янукович пояснив ситуацію у євроінтеграції", "Правий сектор погрожує Криму прислати потяги", "Констянтинов хоче розширити повноваження влади Криму" тощо.

Суд погоджується залучити до справи ці докази, але відмовляється поновити судове слідство.

"У суді вже 10-е засідання відбувається важлива частина процесу (судові дебати - ред.), тривалість вже десь 44 години", - додав Дев'ятко.

Потім Горошинський заявив інше клопотання про залучення до матеріалів справи висновків експертизи, згідно з якими учасники Майдану нібито стріляли по водометам тощо.

Прокурор заперечував проти цього, оскільки на думку обвинувачення, ці матеріали, які хоче долучити до справи захисник, цієї справи не стосуються, і попросив суд зробити Горошинському зауваження.

Читайте також: Суддя нагадав адвокату Януковича, що той обіцяв договорити сьогодні

"Повідомте суду для вирішення вашого питання (щодо долі клопотання - ред.), хто коли і за чиєю вказівкою використовував ці водомети в Києві", - уточнив Дев'ятко.

Горошинський відповів, що зазвичай, таке рішення приймає керівництво МВС, тобто у даному випадку, Києва, тож скоріш за все, це була людина із цієї структури на прізвище Федчук.

Самі водомети застосовувалися, за словами адвоката, 18 лютого у центрі Києва задля гасіння шин і пожеж та у охороні громадського порядку проти осіб, які його тоді порушували.

Суд вирішив залучити результати цієї експертизи щодо водометів до матеріалів справи.

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня суд все ж розпочав стадію судових дебатів сторони захисту. Виступило двоє адвокатів Януковича - держадвокат Юрій Рябовол і почав свій виступ платний адвокат Олександр Байдик, які попросили суд виправдати Януковича.

Сторона обвинувачення виголосила свою промову у дебатах ще 16 серпня і попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Уперше суд оголосив про початок стадії судових дебатів ще 19 квітня, але згодом повернувся до допиту свідків.

З 19 квітня до 16 серпня дебати були зірвані 6 разів.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-