Вибухи під Ічнею: Фріз вважає за потрібне встановити

Вибухи під Ічнею: Фріз вважає за потрібне встановити "залізну завісу" на кордоні з РФ

Укрінформ
У зв'язку з пожежею на військових складах під Ічнею голова парламентської делегації в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз заявляє про необхідність введення для громадян РФ попереднього повідомлення про намір в‘їзду в Україну.

Про це вона написала у Facebook.

"У зв‘язку з підозрою у другому диверсійному акті на військових складах вважаю за необхідне негайне введення попередження про намір в‘їзду на територію України громадян Російської Федерації. Безвізовий режим може підтримуватися лише з дружніми країнами, що не ведуть підривну діяльність, не сприяють сепаратизму, не беруть участь у бойових діях на території нашої держави та не анексують наші території. З Росією має бути встановлений міцний кордон, а бажано - "залізна завіса" по її всьому кордону", - написала Фріз.

На її думку, за часів СРСР Росія знаходилася в ізоляції і вільний демократичний світ був лише стабільнішим від цього. "Зараз "завіса" відсутня і світ отримав: втручання у вибори, Сирійську кризу, Солсбері, передачу ракетних технологій КНДР, заохоченя сепаратизму в Україні, Іспанії, Румунії. Україні потрібно визначитися: чи хочемо ми в подальшому мати найдовшу дірку на своєму кордоні через яку до нас потрапляють найманці, диверсанти, криміналітет та контрабанда", - написала нардеп.

Вона додала, що "сьогодні Росія - не лише агресор, але й країна підвищеної токсичності. Відповідно щодо неї не може зберігатися режим перетинання кордону, що діє до дружніх цивілізованих країн".

Читайте також: В Ічні спростували фейк про "грибників" на території арсеналу

Як повідомлялося, в ніч на 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району на території складів боєприпасів в/ч А1479 Збройних сил України.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство. Досудове розслідування доручено Управлінню СБУ в Чернігівській області.

За даними СБУ, нині розглядається три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга – порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя – навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-