В Ічні спростували фейк про

В Ічні спростували фейк про "грибників" на території арсеналу

Укрінформ
Поширена в інтернеті інформація про те, що місцеві жителі Ічні могли збирати гриби на території арсеналу, де напередодні спалахнула пожежа, не відповідає дійсності, оскільки на військовій базі були посилені заходи безпеки.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив місцевий житель Ічні Валерій Тихенко.

«Це неправдива інформація. На територію бази ніхто сторонній зайти не міг. Там огороджено колючим дротом, який під напругою, а також базу охороняли охоронці зі зброєю. Гриби можна було збирати хіба що за 30 метрів від колючого дроту», - розповів Тихенко.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 9 жовтня на території військового складу Міністерства оборони поблизу смт Дружба Ічнянського району Чернігівської області виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

Читайте також: По всій країні посилили охорону складів боєприпасів

Із 16-кілометрової зони можливого ураження (м. Ічня та 30 прилеглих населених пунктів) евакуйовано понад 12,5 тисяч осіб. З Ічнянської центральної районної лікарні евакуйовано 163 хворих до лікувального закладу смт Парафіївка.

В 11 пунктах прийому евакуйованих громадян організовано гаряче харчування, надається медична та психологічна допомога.

Для попередження надзвичайних ситуацій 11 населених пунктів відключено від газопостачання та 7 - від електропостачання. Тимчасово припинено рух потягів через станцію Ічня. Спрямовано автомобільний транспорт в об'їзд зони надзвичайної ситуації, закрито повітряний простір у радіусі 30 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-