ПАРЄ відмовилася зняти з порядку денного

ПАРЄ відмовилася зняти з порядку денного "російське питання"

Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи не підтримали пропозицію групи консерваторів щодо відтермінування голосування питання про зміни регламенту щодо повноважень національних делегацій, включаючи право голосу.

Зокрема консерватори пропонували спрямувати проект резолюції на додатковий юридичний аналіз, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Більшість депутатів не підтримали зазначену ініціативу.

Нині у ПАРЄ тривають дебати із цього питання.

Йдеться про пропозиції стосовно змін до регламенту ПАРЄ щодо відкликання або перегляду повноважень та/або прав щодо представництва й участі національних делегацій, а також щодо прав голосу членів та процедури голосування національних делегацій.

Пропозиції передбачають ускладнення для Асамблеї процедури накладання санкцій на національну делегацію, що, як пропонується, має отримати підтримку двох третин голосів депутатів, на відміну від простої більшості, що діє нині.

Як відомо, зазначене питання порушено у ПАРЄ у зв'язку з обмеженням прав російської делегації, що триває з 2014 року після початку агресії Росії проти України. Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Нині у Раді Європи та у ПАРЄ діє проросійське лобі, до якого належать також деякі представники керівництва організацій, що намагається відновити повноваження російської делегації.

Читайте також: Депутат вдягнув на сесію ПАРЄ гумові рукавиці - для захисту від "токсичної Росії"

Як наголошує віце-президент ПАРЄ, голова постійної делегації Верховної Ради України в Асамблеї Володимир Ар'єв, позиція чинного генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда у лобіюванні зняття санкцій з Росії у Парламентській асамблеї Ради Європи може призвести до знищення організації.

Заступник голови постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ Георгій Логвинський відзначає, що деякі національні делегації можуть вдатися до рішучих дій у разі, якщо з Росії будуть зняті санкції.

Натомість чинний президент ПАРЄ Ліліан Морі Паск'є прагне діалогу та компромісу з Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-