Порошенко обіцяє Центрвиборчкому законопроект проти

Порошенко обіцяє Центрвиборчкому законопроект проти "гречки" на виборах

Укрінформ
Порошенко заявляє, що відповідальність за підкуп виборців необхідно посилити.

Після обговорення на Національній раді реформ він пообіцяв внести до парламенту та визначити як невідкладний відповідний законопроект, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Ще одна важлива позиція – ефективна протидія підкупу виборців... Я сподіваюся як на рішучі дії ЦВК, так і на необхідність внесення змін до законодавства, які суттєвим чином ускладнюють цей процес і збільшують відповідальність", - сказав Порошенко.

Він повідомив, що проекти законодавчих пропозицій готові до розгляду на Національній раді реформ, і запросив долучитися до цього процесу новообраних членів ЦВК, подавши свої пропозиції. 

"Хочу наголосити, що я буду готовий після обговорення на Нацраді за вашою участю внести до парламенту та визначити цей законопроект як невідкладний. І прийняти законодавчий захист волевиявлення громадян та забезпечити ефективну роботу правоохоронних органів у рамках цього захисту", - зазначив Президент.

Читайте також: Порошенко обіцяє “щеплення” від застосування адмінресурсу на виборах

Він також наголосив, що внаслідок політичних реформ в Україні вже немає такого рівня концентрації адміністративного ресурсу, як це було в минулому. 

"Левова частка повноважень передана на місця, забезпечено незалежність місцевого самоврядування, роздержавлено ЗМІ, створено суспільне мовлення, зроблена низка інших позицій, в тому числі й інструменти коаліційності центральної влади, дають тверде переконання в тому, що щеплення від застосування адміністративного ресурсу будуть проводитись надзвичайно ефективно", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, Глава держави 8 жовтня зустрівся з новими членами ЦВК і вручив їм посвідчення. У зустрічі взяли також участь глави дипломатичних представництв іноземних держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-