Цигикал пов’язує останні заяви Лукашенка з “великим траншем із РФ”

Цигикал пов’язує останні заяви Лукашенка з “великим траншем із РФ”

Укрінформ
Голова Державної прикордонслужби України Петро Цигикал заперечує інформацію про збільшення кількості зброї, яка нібито незаконно переправляється до Білорусі з України.

Про це він сказав в коментарі кореспонденту Укрінформу.

"Ми щомісячно обмінюємось звітами з білорусами. Була і розмова першого заступника відомства Василя Серватюка з першим заступником прикордонного відомства Білорусі, на якій той запевнив, що ніяких фактів щодо переміщення зброї у них немає. І затримання, яке відбулось у Гомельській області на квартирі у білоруса, де знайшли зброю, ніякого відношення до кордону немає", - сказав Цигикал.

На уточнююче запитання щодо дій президента Білорусі Олександра Лукашенка, який розпорядився збільшити чисельність прикордонників на кордоні з Україною через нібито нелегальні поставки зброї до Білорусі, Цигикал зауважив, що він не може коментувати політичні заяви. Однак додав, що у нього є інформація про великий грошовий транш в цей час із Росії в Білорусь, "і тому, можливо, це вплинуло на політичні заяви", припустив Цигикал.

Читайте також: Україна відправить спецпризначенців до Азовського та Чорного моря - ДПС

Голова ДПСУ також зауважив, що наміри білоруської сторони збільшити кількість прикордонників відповідає сьогоденню. "На сьогоднішній день ми також збільшуємо кількість наших підрозділів на кордоні, це пов'язано з новою тактикою, яку веде ДПСУ", - сказав Цигикал і пояснив, що нині підрозділи Держприкордонслужби перебувають ближче до кордону і охороняють ділянки у 20 км, а не у 100 км, як було раніше.

"Тим самим ми нарощуємо щільність кордону, щоб протидіяти загрозам, які існують, - нелегальній міграції, контрабанді товарів та наркотиків", - сказав голова ДПСУ.

Він зауважив, що країни ЄС також посилюють протидію нелегальній міграції. Зокрема, Угорщина збудувала цілу систему дуже якісних інженерних споруд, і українська сторона має намір скористатись її досвідом у цьому питанні, додав Цигикал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-