Климпуш-Цинцадзе: Ми до НАТО прохачем не йдемо

Климпуш-Цинцадзе: Ми до НАТО прохачем не йдемо

Укрінформ
Україна не йде прохачем до НАТО, Україна повноправний партнер і східний фланг НАТО, який стримує російську агресію.

Про це сказала на відкритті у Києві першого Всеукраїнського молодіжного форуму Україна-НАТО віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Ми до НАТО прохачем не йдемо. Ми вже сьогодні є партнерами, наш унікальний бойовий досвід Збройних Сил у війні з російським агресором є важливим для наших партнерів. Це стосується і непростого досвіду щодо протидії загрозам, і в інформаційній галузі, і кібербезпеці, в економічному протистоянні, він є важливим для країн Альянсу", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, Україна вже сьогодні є тим східним флангом НАТО, який бореться і дає можливість країнам НАТО об'єднати свої зусилля щодо стримування російської загрози, яка нависла не лише над Україною, а носить глобальний масштаб.

Читайте також: РЄ має захищати свої цінності від шантажу Росії - Климпуш-Цинцадзе

Партнерство з Альянсом є взаємовигідним. Це підтверджує і проведення через місяць в Україні великої міжнародної конференції в рамках платформи Україна-НАТО щодо протидії гібридним загрозам. Рішення про проведення конференції в Україні було прийнято на Варшавському саміті НАТО в рамках затвердженого комплексного пакету допомоги для України, сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона привітала молодь, яка зібралася на форум і висловила сподівання, що молоде покоління буде провідниками ідей Альянсу та продовжить розвінчувати міфи щодо НАТО, які ще є існують в суспільстві.

У свою чергу міністр молоді та спорту Ігор Жданов також наголосив, що Україна сьогодні виконує функції країни члена НАТО. За його словами, ми захищаємо країни НАТО, зокрема, Польщу, країни Балтії від агресії РФ. "Це юридично не оформлено, але де-факто це так", - сказав він.

Жданов наголосив, що українська молодь є проєвропейською і пронатовською. За соціологічним дослідженням, яке провело Міністерство молоді та спорту, 72% опитаних молодих людей висловилися за вступ України до ЄС, 56% - за вступ до НАТО. "Тобто серед молоді ми маємо велику підтримку", - підкреслив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-