Після новин про Боширова у екс-охоронця Януковича з'явилося, що сказати суду

Після новин про Боширова у екс-охоронця Януковича з'явилося, що сказати суду

Документ
Укрінформ
Колишній керівник служби безпеки Віктора Януковича Костянтин Кобзар просить знову допитати його в суді у світлі інформації про участь громадянина РФ Анатолія Чепіги ("Руслана Боширова") у виїзді Януковича до Криму у 2014 році.

Про це адвокат Януковича Віталій Сердюк написав у Facebook.

"Екс-керівник служби безпеки президента України Костянтин Кобзар просить Оболонський райсуд забезпечити його додатковий допит відносно поширеної у ЗМІ інформації про долю громадянина РФ Боширова в охороні і супроводі Віктора Януковича до АР Крим в лютому 2014 року", - написав Сердюк.

Адвокат екс-президента також прикріпив до посту скан-копію відповідної заяви Кобзаря.

Як повідомляв Укрінформ, допит Кобзаря в Оболонському райсуді Києва у рамках розгляду справи про держзраду Януковича відбувся 16 липня цього року.

Раніше ЗМІ повідомляли з посиланням на колишнього журналіста "Центру управління розслідуваннями" Сергія Канєва, що полковник російського розвідувального відомства ГРУ Анатолій Чепіга ("Руслан Боширов"), якого Велика Британія підозрює в отруєнні екс-агента російської розвідки Сергія Скрипаля і його дочки, очолював операцію по вивезенню до Росії екс-президента України Віктора Януковича.

Як повідомлялося, видання The Insider і проект розслідувань Bellingcat 26 вересня повідомили, що справжнє ім'я Руслана Боширова, якого у Великій Британії підозрюють в отруєнні колишнього агента ГРУ РФ Сергія Скрипаля і його дочки Юлії, - Анатолій Чепіга. За даними журналістів, він є полковником ГРУ РФ і має звання "герой Росії".

Раніше також повідомлялося, що на документах Боширова і Петрова були позначки, що свідчать про те, що вони - співробітники спецслужб.

Читайте також: ГРУшник "Боширов" був причетний до втечі Януковича — Аваков

5 вересня британські прокурори назвали причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля і його дочки Юлії двох росіян - Олександра Петрова і Руслана Боширова. Велика Британія запевняє, що вони - офіцери розвідки.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що це цивільні особи і в їхніх біографіях "немає нічого кримінального". Пізніше російський телеканал Russia Today опублікував інтерв'ю з двома чоловіками, які назвалися Олександром Петровим і Русланом Бошировим. Вони запевняли, що відвідали Лондон з туристичною метою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-