Угорщина відмовляється відкликати консула з України

Угорщина відмовляється відкликати консула з України

Укрінформ
Угорщина не відкликатиме свого генерального консула чи консула в Береговому у зв'язку з паспортним скандалом, попри рекомендації України.

Про це заявив прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер, повідомляється на сайті уряду країни.

"Угорщина не відкликатиме свого генерального консула чи консула з Берегового у зв'язку з цими справами, незалежно від того, наскільки сильно українці рекомендують це зробити", - підкреслив він.

Читайте також: Угорщина про "паспортний скандал": в Україні подвійне громадянство - не злочин

Як повідомлялося, 19 вересня Укрінформ опублікував відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України у консульстві Угорщини в Береговому угорських паспортів. Процедура супроводилася келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягали на вірність Угорщини.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що консул Угорщини, який фігурує на відео з роздачею українцям угорських паспортів, не залишиться в Україні. У відповідь Будапешт погрозив можливістю вдатися до нових кроків з метою уповільнення інтеграції України в ЄС. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-