Порошенко — про курс до ЄС і НАТО: Україна має сказати остаточне “прощавай

Порошенко — про курс до ЄС і НАТО: Україна має сказати остаточне “прощавай" Росії

Укрінформ
Петро Порошенко розраховує, що Рада ухвалить зміни до Конституції стосовно закріплення стратегічного курсу України до Європейського Союзу і НАТО ще на цій сесії.

Про це він заявив, виступаючи на відкритті дороги Харків-Охтирка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Парламент підтримав президентський проект змін до Конституції щодо закріплення європейської і євроатлантичної інтеграції й своїм голосуванням спрямував його до Конституційного суду та включив до порядку денного. Я сподіваюся, до кінця цієї сесії буде проголосований (законопроект - ред) в першому читанні", - зазначив Президент.

Порошенко підкреслив, що Україна має сказати остаточне "Прощавай" Російській державі-агресору та показати, що назад до російської імперії українці вже не повернуться.

Як повідомляв Укрінформ,  20 вересня Верховна Рада конституційною більшістю в 321 голос включила до порядку денного і направила на розгляд КС проект закону про зміни до Конституції щодо НАТО і ЄС.

Читайте також: Порошенко запевняє: Донецьку не загрожує доля Грозного часів чеченських воєн

Законопроектом, зокрема, пропонується внести зміни до Конституції й віднести до повноважень  Верховної Ради  серед іншого визначення засад внутрішньої і зовнішньої політики, реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Нинішня  дев'ята сесія Верховної Ради VIII скликання відкрилася 4 вересня 2018 року і, відповідно до затвердженого календарного плану, триватиме до 25 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-