Сьогодні СБУ має отримати справу про видачу угорських паспортів

Сьогодні СБУ має отримати справу про видачу угорських паспортів

Укрінформ
СБУ в п'ятницю, 28 вересня, має отримати від прокуратури кримінальне провадження за фактами видачі угорських паспортів.

Про це повідомила кореспондентові Укрінформу речниця СБУ Олена Гітлянська.

"Вчора прокуратура Закарпатської області зареєструвала кримінальне провадження щодо угорських паспортів і доручила слідство Управлінню СБУ в Закарпатті. Станом на ранок ми поки не отримали цього кримінального провадження, але це лише питання часу", - сказала речниця.

Вона додала, що провадження має надійти у п'ятницю.

Як повідомлялося, раніше Укрінформ опублікував відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України у консульстві Угорщини в Береговому угорських паспортів. Процедура супроводжувалася келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягали на вірність Угорщині.

Читайте також: Скандал з угорськими паспортами: СБУ відкрила справу

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголосив, що консул Угорщини, який фігурує на відео з роздачею українцям угорських паспортів, не залишиться в Україні.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Конституцією України заборонене подвійне громадянство, і особи, щодо яких буде встановлено такий факт, будуть позбавлені громадянства України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-