Нинішня Генасамблея ООН підтвердила глибшу ізоляцію Росії - Клімкін

Нинішня Генасамблея ООН підтвердила глибшу ізоляцію Росії - Клімкін

Укрінформ
Глава МЗС України Павло Клімкін вважає початок 73-ї сесії ГА ООН успішним в плані підтримки світом української позиції, а також свідченням глибшої міжнародної ізоляції Росії.

Такий коментар він озвучив у четвер за підсумками перебування в Нью-Йорку делегації на чолі з Президентом Украіни, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я пам’ятаю багато Генеральних Асамблей ООН, і оскільки ми почали (нинішню сесію - ред.) із внесення питання щодо окупованих територій на порядок денний Генасамблеї, я всім кажу, подивіться на результат, подивіться на те, хто як голосував»,- зауважив міністр,  маючи на увазі мінімальну підтримку в ООН російської позиції.

Він підкреслив, що «це голосування реально показує, в якій ізоляції знаходиться Росія, і що ми рухаємося далі».

Глава МЗС також позитивно оцінив зусилля, що надали «дуже класний поштовх» для Кримської резолюції.

«Ми почали готувати спеціальну резолюцію щодо  мілітаризації окупованого Криму. Це питання дуже важливе й чутливе для всіх», - зауважив він.

У цьому зв’язку міністр повідомив, що розмовляв з представниками країн, у тому числі Латинської Америки, Азії та інших регіонів.

Читайте також: Україна і ще три країни внесуть в ООН резолюцію про миротворців на Донбасі – Клімкін

«Усі вони кажуть - нам не потрібно допускати цих прецендентів. Всі дуже зацікавлені в цьому»,- зазначив він.

Клімкін також підкреслив важливість порушення в ООН тем миротворчості, якою може бути миротворча операція на Донбасі, звільнення заручників і політичних в’язнів, а також реформування ООН.

«Хочете, вважаєте мене некоректним, але на сьогодні ООН знаходиться в декадансі, оскільки у ООН заблоковане в контексті прийняття надзвичайно важливих рішень. Тому і реформа Ради Безпеки, і реформа загалом ООН — вона не просто є нагальною, ми мали би її зробити ще декілька років тому»,- заявив міністр.У цьому зв’язку він назвав дискусії, що відбулися в перші дні нової сесії Генасамблеї «дуже непоганим початком, а також атмосферою за змістом». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-