Місія ООН має посприяти миру на Донбасі, а не заморозити конфлікт - Президент

Місія ООН має посприяти миру на Донбасі, а не заморозити конфлікт - Президент

Відео
Укрінформ
Україна продовжує розраховувати на введення миротворчої місії ООН на окупованих територіях Донбасу як надійного механізму, здатного суттєво посприяти врегулюванню конфлікту.

Про це він заявив під час виступу в середу в сесійній залі Генасамблеї ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна повністю поділяє підхід Генерального секретаря до миротворчої діяльності Організації у рамках концепції "Дії з підтримання миру". Це своєчасна можливість для держав-членів та керівництва ООН вжити заходів, спрямованих на реальні зміни у миротворчій діяльності ООН", - заявив Порошенко.

Він уточнив, що йдеться саме про ту миротворчу діяльність, по яку Україна зверталася до ООН ще у квітні 2015 року.

"Навіть після того, як ООН не вдалося запобігти агресії проти України, ми все ще сподіваємося на допомогу Організації у врегулюванні конфлікту шляхом розгортання багатонаціональної миротворчої місії ООН на тимчасово окупованій території Донбасу", - наголосив український лідер.

Читайте також: Порошенко закликав ООН зупинити спроби РФ окупувати Азовське море

Президент уточнив, що це має бути місія з потужним мандатом та широким колом відповідальності, що сприятиме поверненню миру на українську землю, "а не тієї, що допоможе заморозити конфлікт або закріпити присутність агресора та його поплічників на Донбасі".

Глава держави підкреслив, що Україна "серйозно розраховує на подальший прогрес у вирішенні цього важливого питання". Зрештою, додав він, саме за допомогою погодженої Радою Безпеки миротворчої місії, ООН може врятувати численні життя людей та запобігти їх подальшим стражданням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-