Президент обіцяє робити все можливе, аби КСУ був незалежним від політиків

Президент обіцяє робити все можливе, аби КСУ був незалежним від політиків

Укрінформ
Нова система обрання суддів Конституційного та Верховного Судів і рівень їх матеріального забезпечення дають підстави говорити про незалежність судової системи.

Про це Президент Петро Порошенко заявив на церемонії складення присяги суддями КС, призначеними за квотою парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дуже тішуся, що після достатньо тривалого часу дискусій, пошуку компромісів Верховна Рада спромоглася обрати і двох членів Конституційного Суду від Верховної Ради... Я вітаю Конституційний Суд - вперше з часів Революції гідності Конституційний Суд нарешті буде мати можливість працювати у повному складі. Я як Президент у рамках проведеної конституційної реформи робив і буду робити все можливе, щоб забезпечити незалежність судової системи - незалежність від політиків. І дуже добре, що на сьогодні функції Верховної Ради з призначення суддів Конституцією ліквідовані, а функції Президента - церемоніальні", -  сказав глава держави.

Він додав, що і рівень матеріального забезпечення суддів сьогодні дозволяє говорити про незалежність суддів, зокрема Конституційного та Верховного Судів.

Президент акцентував, що кожному громадянину, який звертається до суду, має бути забезпечено право на справедливість.

Читайте також: КСУ вперше після Революції гідності зможе працювати у повному складі — Порошенко

"Саме в цьому мета тих реформ, тих зусиль, які ми з вами спільно робимо. І завдання Конституційного Суду разом з Верховним Судом забезпечити належний захист прав і дотримання встановлених Конституцією гарантій для українських громадян. Це довгий, але вірний, хоча й непростий шлях", - підкреслив Порошенко.

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 вересня завершила формування повного складу Конституційного Суду України, призначивши двох суддів за своєю квотою. Від ВР до складу КСУ увійшли Ірина Завгородня та Олег Первомайський.

Фото: http://www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-