Народні депутати взялися за оновлення ЦВК

Народні депутати взялися за оновлення ЦВК

Укрінформ
Верховна Рада почала розглядати питання щодо звільнення членів Центральної виборчої комісії, термін повноважень яких закінчився, та призначення нових.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Отже, ми зараз переходимо до питання обрання нового складу Центральної виборчої комісії. ... Ми маємо спочатку проголосувати за постанову про звільнення з посади членів Центральної виборчої комісії, а потім обрати новий склад ЦВК", - сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Він закликав народних депутатів підтримати розгляд постанов за скороченою процедурою і бути максимально лаконічними під час обговорення.

"Ми, фактично, змогли розблокувати обрання Центральної виборчої комісії. Завдяки моєму закону ми отримали можливість мати представництво всіх фракцій. Я впевнений, що всі українці і західні партнери очікують на наше рішення", - додав спікер.

Як повідомляв Укрінформ, 18 вересня Рада ухвалила внесений Головою ВР Андрієм Парубієм закон "Про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" і збільшила кількісний склад ЦВК з 15 до 17 осіб.

Читайте також: Порошенко підписав закон про збільшення чисельності членів ЦВК

19 вересня у залі пленарних засідань Парубій підписав цей закон і направив його на підпис Президенту Петру Порошенку. Того ж дня закон підписав і глава держави.

1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК, у лютому 2017 року - ще одного члена комісії.

Президент Петро Порошенко 23 січня 2018 року підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення нинішніх членів ЦВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-