Подання на Вілкула, Колєснікова і Дунаєва поклали до їхніх скриньок

Подання на Вілкула, Колєснікова і Дунаєва поклали до їхніх скриньок

Укрінформ
Апарат Ради передав до секретаріатів комітетів, де працюють депутати Олександр Вілкул, Сергій Дунаєв і Дмитро Колєсніков, матеріали щодо подань генпрокурора про надання згоди парламенту на притягнення їх до відповідальності.

Про це під час ранкового пленарного засідання парламенту повідомив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як я інформував, до Верховної Ради надійшли матеріали генпрокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Вілкула, Колєснікова і Дунаєва. Я невідкладно дав доручення Комітету з питань Регламенту, а також запропонував відповідним народним депутатам протягом п'яти днів подати письмові пояснення Комітету з питань Регламенту. Відповідні листи були передані Апаратом Верховної Ради до секретаріатів комітетів, де працюють ці народні депутати, а також їх було покладено до їхніх персональних скриньок», - зазначив Парубій.

Читайте також: Спікер передав комітету ВР подання на Вілкула, Дунаєва і Колєснікова

Спікер також наголосив, що названі три депутати можуть отримати матеріали у приймальні виконуючого обов'язків керівника Апарату ВР, щоб «не було такої ситуації, як минулого разу, коли вони стверджували, що їх не ознайомили з цими матеріалами».

«Вони у ваших скриньках, у вашому секретаріаті, а також ви їх можете отримати у виконуючого обов'язки керівника Апарату», - зауважив Парубій.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Юрій Луценко повторно вніс до Верховної Ради подання на народних депутатів Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва та Дмитра Колєснікова.

На минулій сесії Регламентний комітет ВР повернув Голові Верховної Ради Андрію Парубію подання на зняття недоторканості з депутатів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова, Сергія Дунаєва, а також подання на депутата з групи "Воля народу" Олександра Пономарьова.

Луценко 25 травня вніс подання на Вілкула і Колєснікова. Екс-главу Дніпропетровської ОДА Вілкула підозрюють у земельних махінаціях, а Колєснікова - у зловживанні службовим становищем на посаді голови Агентства держмайна. Дунаєва ГПУ підозрює у декларуванні недостовірної інформації.

Подання на Пономарьова було внесено через перешкоджання роботі журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-