Спікер передав комітету ВР подання на Вілкула, Дунаєва і Колєснікова

Спікер передав комітету ВР подання на Вілкула, Дунаєва і Колєснікова

Укрінформ
Спікер Андрій Парубій невідкладно передав до Комітету ВР подання генпрокурора про надання згоди на притягенння до кримінальної відповідальності депутатів Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва та Дмитра Колєснікова.

Про це спікер заявив під час засідання парламенту у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До Верховної Ради надійшли подання від генерального прокурора України про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва та Дмитра Колєснікова. Я невідкладно передаю документи на розгляд Комітету з питань Регламенту. Я переконаний, що ми маємо підтримати подання Генеральної прокуратури своїми голосами. Моя позиція лишається незмінною: якщо народний депутат не винен, він зможе, як і будь-який громадянин України, довести свою невинуватість у суді", - сказав Парубій.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Юрій Луценко повторно вніс до Верховної Ради подання на народних депутатів Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва та Дмитра Колєснікова.

На минулій сесії Регламентний комітет ВР повернув Голові Верховної Ради Андрію Парубію подання на зняття недоторканості з депутатів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова, Сергія Дунаєва, а також подання на депутата з групи "Воля народу" Олександра Пономарьова.

Читайте також: Генпрокурор повторно вніс до Ради подання на Вілкула, Дунаєва і Колєснікова

Луценко 25 травня вніс подання на Вілкула і Колєснікова. Екс-главу Дніпропетровської ОДА Вілкула підозрюють у земельних махінаціях, а Колєснікова - у зловживанні службовим становищем на посаді голови Агентства держмайна. Дунаєва ГПУ підозрює у декларуванні недостовірної інформації.

Подання на Пономарьова було внесено через перешкоджання роботі журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-