Президент: Зміни до Конституції щодо ЄС і НАТО - це

Президент: Зміни до Конституції щодо ЄС і НАТО - це "удар під дих" п'ятій колоні

Укрінформ
Зміни до Конституції в частині закріплення шляху України до Європейського Союзу та НАТО є страховкою на майбутнє та “ударом під дих” п’ятій колоні.

Про це написав Президент Петро Порошенко у Facebook після голосування парламенту за направлення відповідного законопроекту до Конституційного Суду.

“Проект Закону, який після сьогоднішнього голосування направлений до Конституційного Суду, цілком і повністю відповідає нашим національним інтересам і настроям більшості суспільства. Це - страховка на майбутнє від будь-яких несподіванок. Це - перемога національних інтересів і удар під дих п'ятій колоні”, - зазначив Президент.

Порошенко подякував народним депутатам, які підтримали законопроект — як із фракцій коаліції, так і опозиційним.

Читайте також: У БПП вказали, що було ключовим у посланні Порошенка до Ради

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 3 вересня зареєстрував у Верховній Раді проект закону № 9037 “Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)”.

Законопроектом, зокрема, пропонується внести зміни до Конституції й віднести до повноважень Верховної Ради серед іншого визначення засад внутрішньої і зовнішньої політики, реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

20 вересня Верховна Рада конституційною більшістю в 321 голос включила до порядку денного і направила на розгляд КС вказаний проект закону про зміни до Конституції щодо НАТО і ЄС.

Фото: facebook.com/petroporoshenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-