Порошенко закликає негайно голосувати за зняття недоторканності

Порошенко закликає негайно голосувати за зняття недоторканності

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наполягає на негайному голосуванні змін до Конституції щодо скасування депутатської недоторканності.

Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я певен, що в партійні програми вже внадцяте повписували обіцянку скасувати депутатську недоторканність. Наполягаю на невідкладному голосуванні відповідних змін до Конституції. Максимально спростив завдання, шановні народні депутати, запропонувавши ввести цю норму з наступного скликання», -  зазначив глава держави.

Читайте також: Українці справедливо незадоволені тим, що не вдалося завершити війну — Порошенко

Він додав, що «Конституційний Суд дав добро, настав момент істини». 

«Будьмо чесними з народом. Голосуйте. А якщо ні, то тоді більше не обіцяйте цього ніколи», -  заявив Президент.

Як повідомлялося, 6 червня Конституційний Суд визнав законопроект №6773 таким, що не суперечить статтям 157, 158 Основного закону. Цим законопроектом пропонується внести зміни до Конституції в частині скасування депутатської недоторканності. 20 червня КСУ визнав президентський законопроект №7203 про скасування недоторканності депутатів з відстрочкою до 2020 року таким, що не суперечить цим статтям Конституції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-