Парламент збільшив чисельність ЦВК

Парламент збільшив чисельність ЦВК

Укрінформ
Верховна Рада збільшила кількісний склад Центральної виборчої комісії із 15 до 17 членів.

За ухвалення законопроекту №9090 в цілому проголосувало 236 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Закон встановлює, що ЦВК складається з 17 осіб, тоді як за чинним законом "Про Центральну виборчу комісію" встановлюється, що до її складу входить 15 осіб.

"Ми зможемо розв’язати дилему, коли в поданні (Президента щодо кандидатів на посаду членів комісії - ред.) є 14 кандидатур на 13 вакансій... Ми зможемо розв’язати дилему і дати можливість усім фракціям парламенту мати своє представництво. Цей спосіб дозволяє нам політично взяти на себе відповідальність і вирішити усі суперечності", - наголосив під час доповіді щодо законопроекту його автор Голова ВР Андрій Парубій.

Закон спрямовано на забезпечення такого представництва політичних сил у складі Центральної виборчої комісії, що відповідатиме рекомендації, висловленій у резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи 2203 (2018), щодо необхідності пропорційного представництва парламентських політичних фракцій у цьому органі.

Читайте також: Парубій: Не допущу проведення виборів зі старим складом ЦВК

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення нинішніх членів ЦВК.

5 лютого подання надійшло у парламент.

1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК, у лютому 2017 року - ще одного члена комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-