Суд продовжив розгляд справи про держзраду Януковича

Суд продовжив розгляд справи про держзраду Януковича

Укрінформ
Оболонський райсуд столиці продовжив розгляд справи про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У залі суду з боку сторони обвинувачення присутній прокурор Максим Крим, а з боку захисту - платний адвокат колишнього президента Олександр Байдик і його державний адвокат  Юрій Рябовол.

На судовому засіданні у понеділок Байдик продовжує зачитувати промову у рамках судових дебатів, яку він почав виголошувати 13 вересня. 

Як повідомлялося, 13 вересня суд розпочав стадію судових дебатів сторони захисту. Тоді виступили два адвокати Януковича - держадвокат Рябовол і платний адвокат Байдик, які попросили суд виправдати Януковича.

Сторона обвинувачення виголосила свою промову у дебатах ще 16 серпня, обвинувачення просить у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Вперше суд оголосив про початок стадії судових дебатів ще 19 квітня, але згодом повернувся до допиту свідків.

З 19 квітня до 16 серпня дебати були зірвані 6 разів.

Читайте також: Справа Януковича: розгляд перенесли, бо адвокат стомився читати промову

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження стосовно колишнього президента Віктора Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-