ЄС як історичний проект може бути завершеним лише з Україною — Порошенко

ЄС як історичний проект може бути завершеним лише з Україною — Порошенко

Укрінформ
Європейський Союз як історичний проект може бути завершеним лише з Україною, оскільки саме наш північно-східний кордон є кордоном сучасної європейської цивілізації.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на 15-ій Щорічній конференції YES, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна – єврооптимістична країна з унікальною вірою в Європу. Щодо Євросоюзу, то хочу наголосити, що довершеним і завершеним цей грандіозний історичний проект може стати лише з Україною, тому що ніякий не Урал, а наш північно-східний кордон є кордоном сучасної європейської цивілізації. Український кордон, не Урал", - сказав глава держави.

У цьому контексті він нагадав кадри подій у Російській Федерації минулої неділі, коли поліція "лупцювала дітей по всій країні", лідер парламентської фракції бив мітингувальників, а керівник найбільшого силового відомства погрожував зробити «соковиту відбивну» з одного із лідерів опозиції.

Читайте також: Порошенко пояснив, навіщо прописувати у Конституції курс на ЄС і НАТО

"Глибинні політико-культурні відмінності - це теж причина, чому нам треба остаточно розмежуватися з імперією, вийти нарешті зі сфери російського впливу", - наголосив Порошенко.

Він констатував, що в цьому історичному процесі Україна відстає від сусідів і ще не повною мірою і не в усіх сферах покінчила зі своїм постколоніальним статусом.

"Остаточною перемогою у цій боротьбі стане наш вступ до Євросоюзу та НАТО. Я не є романтиком і абсолютно чітко розумію, що до цієї мети ще не близько, і було би великою помилкою називати дату її досягнення. Війна та спротив сил старого режиму внесли часові корективи в нашу стратегію. Але хочу наголосити, що вони не вплинули на її зміст", - підкреслив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-